Zonnepanelen op je dak?

Bespaar met duurzame energie

Wil je ook geld besparen op jouw energierekening? Doe dan mee met onze zonnepanelenactie! Je kunt tegen zeer gunstige voorwaarden zonnepanelen laten plaatsen op jouw woning. Met de zonnepanelen produceer je je eigen stroom. Hierdoor bespaar je op je energierekening én je levert ook een bijdrage aan een beter milieu

We plaatsen maximaal 12 zonnepanelen
Afhankelijk van de geschiktheid van je woning, jouw energieverbruik en de situatie van het dak ten opzichte van de zon, plaatsen we maximaal 12 zonnepanelen. Deze leveren per jaar ongeveer 3.992 KWh elektriciteit op. Dat is zo’n € 998,- per jaar (Op dit moment kost 1 KWh ongeveer € 0,25).

Bespaar 543 euro per jaar
Om de investering mogelijk te maken, vragen wij een bijdrage in de vorm van servicekosten van € 454,08 per jaar (€ 37,84 per maand). Je netto-voordeel (de besparing min de servicekosten) komt daarmee uit op € 543,92 per jaar (Dit rekenvoorbeeld is op basis van 12 zonnepanelen).

Stap

1

Check geschiktheid

De ligging van de woning ten opzichte van de zon speelt een belangrijke rol. Daarnaast moet je voor een aanvraag voldoen aan de volgende voorwaarden:

 • Het bouwjaar van de woning is 1980 of jonger óf de woning is gemoderniseerd, 
 • Je hebt een grondgebonden woning (geen appartement).
 • Er is voldoende beschikbare ruimte op het dak en het dak moet geschikt zijn.
 • Er staan geen bomen of andere objecten die zorgen voor schaduw op het dak.

Als je woning nog gemoderniseerd wordt (groot onderhoud), dan kom je nu niet in aanmerking voor zonnepanelen. Je bekijkt onze actuele projecten hier. Je leest bij ieder project ook meer over het plaatsen van zonnepanelen. 

Stap

2

Zonnepanelen aanvragen

Wat goed dat je belangstelling hebt voor het plaatsen van zonnepanelen. Klik op onderstaande knop om het formulier in te vullen. Binnen 4 weken krijg je bericht van ons. 

Let op! Bewindvoerder: Als je een bewindvoerder hebt, dan hebben we ook toestemming nodig van hem/haar. 

Belangstellingsformulier

Stap

3

Persoonlijk adviesgesprek

Na een beoordeling door OFW op geschiktheid, sturen wij jouw aanmelding door naar het bedrijf dat de zonnepanelen installeert. Dit bedrijf neemt contact met je op voor een persoonlijk advies. 

Tijdens dit gesprek wordt bekeken of het technisch mogelijk is om zonnepanelen te plaatsen en hoeveel zonnepanelen het beste bij jouw persoonlijke situatie passen (7, 8, 9 of 10). Dit hangt af van:

 • je eigen energieverbruik op jaarbasis
 • de beschikbare oppervlakte op het dak 
 • de ligging van het dak

Hierna krijg je een rapport, waarin de verwachte opbrengst en besparing opgenomen. Zo kun je alles nog eens rustig nalezen.

Stap

4

Ondertekenen overeenkomst

Het advies dat je hebt ontvangen, spreekt jou wel aan. Kom maar op met die zonnepanelen! Je sluit met OFW een gebruikersovereenkomst. Deze overeenkomst heb je tijdens het adviesgesprek gekregen. De getekende overeenkomst stuur je terug naar het bedrijf dat de zonnepanelen installeert. Na het tekenen van de overeenkomst, wordt een afspraak gemaakt voor het installeren van de zonnepanelen.

Stap

5

Installatie zonnepanelen

De installatie duurt een halve dag. Op de dag van de installatie moet je thuis zijn. Je hoeft zelf geen voorbereidingen te treffen. 

De zonnepaneleninstallatie wordt in 5 stappen aangebracht:

 1. plaatsen zonnepanelen op het dak met een metalen bevestigingssysteem
 2. plaatsen omvormer op zolder
 3. aansluiten elektraleidingen in de meterkast
 4. datakabel aanleggen naar router
 5. plaatsen slimme meter door Liander (als je deze nog niet hebt)

Jouw vragen & onze antwoorden

Stap

6

Monitoren en terugleveren

De zonnepanelen zijn geplaatst en alles is geïnstalleerd. Eens kijken hoeveel elektriciteit ze vandaag opwekken. Met het monitoringsysteem kun je precies zien hoeveel stroom de zonnepanelen leveren. Zo zorgen we dat de zonnepanelen het beste resultaat geven en zien we precies hoeveel je installatie levert. Het zonnepanelen bedrijf installeert het monitoringsysteem en legt je uit hoe het werkt. Bij een storing, ontvang je een bericht per e-mail. 

Elektriciteit terugleveren

De elektriciteit die de zonnepanelen opbrengen, gebruik je eerst zelf in je woning. Wat je niet verbruikt. wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Hiervoor krijg je van jouw energieleverancier een vergoeding op de jaarafrekening. Dit heet salderen.  

Het kabinet heeft laten weten dat de salderingsregeling ongewijzigd wordt voortgezet tot 1 januari 2025. Daarna wordt de regeling geleidelijk afgebouwd. Klik hier voor meer informatie over de afbouw van de salderingsregeling

Jouw vragen & onze antwoorden

Jouw vragen & onze antwoorden