Geen objecten gevonden

Zonnepanelen op je dak?

Bespaar met duurzame energie

Wil je ook geld besparen op jouw energierekening? Doe dan mee met onze zonnepanelenactie! Je kunt tegen zeer gunstige voorwaarden zonnepanelen laten plaatsen op jouw woning. Met de zonnepanelen produceer je je eigen stroom. Hierdoor bespaar je op je energierekening én je levert ook een bijdrage aan een beter milieu

We plaatsen maximaal 12 zonnepanelen
Afhankelijk van de geschiktheid van je woning, jouw energieverbruik en de situatie van het dak ten opzichte van de zon, plaatsen we maximaal 12 zonnepanelen. Deze leveren per jaar ongeveer 3.976 KWh elektriciteit op. Dat is zo’n € 875,- per jaar (Op dit moment kost 1 KWh ongeveer € 0,22).

Bespaar 390 euro per jaar
Om de investering mogelijk te maken, vragen wij een bijdrage in de vorm van servicekosten van € 348 per jaar (€ 29 per maand). Je netto-voordeel (de besparing min de servicekosten) komt daarmee uit op € 390,- per jaar (Dit rekenvoorbeeld is op basis van 12 zonnepanelen).

 • 1

  Maak je belangstelling kenbaar

  Wil je weten of er zonnepanelen op jouw dak geplaatst kunnen worden? Vul vrijblijvend het belangstellingsformulier in. Hierna bekijken wij of je woning aan de voorwaarden voldoet.

 • 2

  Check geschiktheid

  Natuurlijk speelt de ligging van de woning ten opzichte van de zon een belangrijke rol. Daarnaast moet je voor een (individuele) aanvraag voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Het bouwjaar van de woning is 1980 of jonger, óf de woning is gemoderniseerd, óf je woning staat op de planning voor verkoop.
  • Je hebt een grondgebonden woning (geen appartement).
  • Er is voldoende beschikbare ruimte op het dak.
  • Er staan geen bomen of andere objecten die zorgen voor schaduw op het dak.
  • Je elektraverbruik moet meer zijn dan de opbrengst van minimaal zeven zonnepanelen (ongeveer 1.900 KWh).

  Wij sturen je aanmelding door naar Nooter Technische Installaties BV uit Zwolle. Nooter beoordeelt of je woning een geschikt dakvlak heeft. De zonnepanelen moeten namelijk richting het zuiden liggen voor een optimale opbrengst.

 • 3

  Persoonlijk adviesgesprek

  Je woning is geschikt! De firma Nooter neemt contact met je op voor een persoonlijk advies. Nooter bekijkt hoeveel zonnepanelen het beste bij jouw persoonlijke situatie past (7, 8, 9 of 10). Dit hangt af van:

  • Je eigen energieverbruik op jaarbasis
  • De beschikbare oppervlakte op het dak 
  • De ligging van het dak

  Nooter maakt vervolgens een persoonlijk maatwerkadvies. In dit advies wordt ook de verwachte opbrengst en besparing opgenomen. Zo kun je alles nog eens rustig nalezen.

 • 4

  Ondertekenen overeenkomst

  Het advies dat je van Nooter hebt ontvangen, spreekt jou wel aan. Kom maar op met die zonnepanelen! Je sluit met OFW een gebruikersovereenkomst. Deze heeft Nooter tijdens het persoonlijke adviesgesprek aan jou gegeven. De getekende overeenkomst stuur je terug naar Nooter. Na het tekenen van de overeenkomst neemt Nooter binnen 6 weken contact met je op voor het maken van een afspraak voor het installeren van de zonnepanelen.

 • 5

  Installatie zonnepanelen

  In de meeste gevallen worden de zonnepanelen binnen 6 weken na ondertekening van de gebruikersovereenkomst geïnstalleerd. De installatie duurt een halve dag. Op de dag van de installatie moet je thuis zijn. Je hoeft zelf geen voorbereidingen te treffen. 

  De zonnepaneleninstallatie wordt in 5 stappen aangebracht:

  1. plaatsen zonnepanelen op het dak met een metalen bevestigingssysteem
  2. plaatsen omvormer op zolder
  3. aansluiten elektraleidingen in de meterkast
  4. datakabel aanleggen naar router
  5. plaatsen slimme meter door Liander (als je deze nog niet hebt)
 • 6

  Monitoren en terugleveren

  De zonnepanelen zijn geplaatst en alles is geïnstalleerd. Eens kijken hoeveel elektriciteit ze vandaag opwekken. Met het monitoringsysteem kun je precies zien hoeveel stroom de zonnepanelen leveren. Zo zorgen we dat de panelen optimaal rendement geven en zien we precies hoeveel je installatie levert. Nooter installeert het monitoringsysteem en legt je uit hoe het werkt. Bij een storing, ontvang je een bericht per e-mail. 


  Elektriciteit terugleveren
  De elektriciteit die de zonnepanelen opbrengen, gebruik je eerst zelf in je woning. Wat je niet verbruikt. wordt teruggeleverd aan het elektriciteitsnet. Hiervoor krijg je van jouw energieleverancier een vergoeding op de jaarafrekening. Dit heet salderen.  

  Het kabinet heeft laten weten dat de salderingsregeling ongewijzigd wordt voortgezet tot 1 januari 2023. Daarna wordt de regeling geleidelijk afgebouwd.

Direct contact

Veelgestelde vragen