Nieuwsbericht

Welkom Over OFW Nieuws & Publicaties Nieuws Wijziging Woningwet vertaald naar statuten OFW

Wijziging Woningwet vertaald naar statuten OFW

Leestijd: 2 min

Woensdag 30 november tekende Noek Pouw directeur bestuurder van stichting Oost Flevoland Woondiensten (OFW) de gewijzigde statuten bij de notaris. In de gewijzigde statuten is een vertaling gemaakt van de wijzigingen in de Woningwet en de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen.

De meest in het oog springende wijzigingen zijn:

  • De uitgebreide lijst met onverenigbare functies voor bestuurders en commissarissen is vervangen door een meer algemene omschrijving van de uitgangspunten hiervoor.
  • De totale zittingsduur van een commissaris blijft acht jaar, maar binnen die periode is er nu meer flexibiliteit. Het aantal herbenoemingen is niet langer beperkt tot één. Daarbij geldt wel dat een enkele benoemingsperiode geen langere duur kent dan vier jaar.
  • Nieuw in de statuten is dat de Raad van Commissarissen streeft naar een divers samengestelde Raad. Dit komt onder meer tot uitdrukking in een evenwichtige verdeling van deskundigheden en eigenschappen, een evenwichtige spreiding van de maatschappelijke focus, culturele achtergrond, leeftijd en geslacht van commissarissen en hun professionele achtergrond. Het streven is daarnaast dat minimaal twee commissarissen woonachtig zijn en een netwerk hebben in de gemeente Dronten.
  • De regeling inzake tegenstrijdig belang, zoals die in het Burgerlijk Wetboek is opgenomen.

De Raad van Commissarissen van OFW en de Autoriteit Woningcorporaties hebben de statutenwijziging goedgekeurd.