Door drukte duurt het mogelijk wat langer voordat je antwoord van ons krijgt. Excuses voor het ongemak. 

Villa Kakelhof fleurig op de kaart

Publicatiedatum: 18-07-2022

OFW Leefbaarheidsfonds ondersteunt buurtinitiatieven

Villa Kakelhof aan de Koolzaadhof in Biddinghuizen staat er weer fleurig bij deze zomer. Geurende bloemen in nieuwe zomerbakken kleuren de straat. Hiervoor dienden de actieve buurtbewoners een aanvraag in bij het Leefbaarheidsfonds van OFW.

Ook de kinderen uit de buurt hoeven zich niet te vervelen deze zomer. Er is nieuw buitenspeelgoed aangeschaft dat iedereen zelf kan pakken uit de spelcontainer. Bewoonster Erika is erg blij met deze ontwikkeling in de straat:

Sinds de eerste bijeenkomst is de samenhorigheid gegroeid, van de kerstboom naar de villa, zoals hij nu is met ontdek- (insectenhotel) en speel- (o.a. watertafel) mogelijkheden. En het oog wil ook wat, dus een flink aantal bloembakken fleuren de straat op. Ook hebben we een mooie opslag voor het materiaal (denk aan verlichting en spullen voor onderhoud) van de villa. Er word gegroet, geklust en geholpen waar kan. Ieder op zijn manier, maar zo hebben we elkaar leren kennen en weten we wie er achter welke voordeur woont. Een erg fijne ontwikkeling!

Van spontane ontmoetingen…

…tot buurtactiviteiten. De bewoners aan de Koolzaadhof weten elkaar sinds het ontstaan van de villa in 2020 goed te vinden. Zo werd er afgelopen zaterdag een buurtbarbecue gehouden en doen de bewoners uiteraard mee aan Burendag in september van dit jaar.

OFW Leefbaarheidsfonds

“Activiteiten die het leefklimaat van onze huurders verbeteren, kunnen in aanmerking komen voor een financiële bijdrage uit het Leefbaarheidsfonds van OFW.” Meer weten? Zie: ofw.nl/leefbaarheidsfonds