Terugblik op een veelbewogen 2020

Publicatiedatum: 23-12-2020

 

2020 was een bijzonder jaar, ook voor OFW en haar huurders. Het was een jaar dat vooral gedomineerd werd door corona. Het nare virus dat plannen in de war schopte en –letterlijk- afstand creëerde tussen mensen. Tussen ons en onze huurders, tussen ons en onze partners in de dorpen en tussen onze collega’s onderling. Ons kantoorpersoneel werkte vanaf 1 april grotendeels vanuit huis, onze servicemonteurs konden maandenlang geen reparaties uitvoeren in bewoonde woningen en onze woonconsulenten deden veel van hun werk alleen nog op afspraak. En we kregen na 23 jaar een nieuwe directeur die op zijn eerste werkdag niet eens naar kantoor kon vanwege de lockdown.

De schouders eronder

We zijn niet bij de pakken neer gaan zitten en hebben er het beste van gemaakt. We hebben vanaf 1 april onze dienstverlening iedere keer direct aangepast aan de RIVM-voorschriften en, soms met wat creativiteit, ons werk zoveel mogelijk voortgezet.

De resultaten van OFW in 2020:

  • Afronden modernisering
  • 2 nieuwbouwprojecten
  • Zonnepanelen aan de Tas
  • ZAV-beleid
  • Vele aanvragen leefbaarheidsfonds

Twee nieuwbouw projecten in Dronten

Project Lijzijde

Op 15 september is aannemer Jorritsma Bouw gestart met de werkzaamheden voor 54 appartementen voor 55-plussers. Met de bouw van deze appartementen hoopt OFW onder andere passend wonen te bevorderen. Wanneer 1 of 2 persoonshuishoudens verhuizen naar deze appartementen komen er weer eengezinswoningen vrij.

Project Het Palet

Schilderachtig mooi worden de 24 nieuwe huurwoningen aan de Vincent van Goghstraat omschreven. Op donderdag 24 september werd het hoogste punt bereikt. We verwachten de woningen in het voorjaar van 2021 te kunnen verhuren. De toekomstige huurders staan al te ‘trappelen’ om hun nieuwe woning te betrekken.

Zonnepanelen op de Tas

Zonnepanelen op De Tas voor het collectieve elektraverbuik, dat hoefden wij bewoners in Biddinghuizen geen twee keer te zeggen. In totaal zijn er 160 zonnepanelen geplaatst op de platte daken van het appartementen complex. De zonnepanelen zijn bedoeld voor de elektriciteitsopbrengst voor de collectieve elektravoorziening, zoals verlichting in de galerijen, de lift en het centrale pomphuis. Hiermee gaan de bewoners besparen op hun energiekosten.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden