Geen objecten gevonden

Stagiair in beeld

Publicatiedatum: 08-01-2020

- Uit de OFW Vizier -

Bryan van Beem als schoolvoorbeeld

De jeugd heeft de toekomst, én krijgt bij OFW als Erkend Leerbedrijf die kansen ook. Zo doorloopt Bryan van Beem gedurende veertig weken stage binnen het hele bedrijf. Zowel Bryan als OFW is er blij mee.

Bryan (20) is vierdejaars student Middenkaderfunctionaris Bouw bij Landstede in Harderwijk. De Swifterbanter komt dagelijks op zijn elektrische fiets vanuit Swifterbant naar kantoor in Dronten. En met plezier, vertelt hij: “Omdat het een jaarstage is, heb ik echt de tijd om de hele OFW-organisatie goed te leren kennen. Dat was voor mij ook de reden om hier te komen. Ik ben opgeleid voor het begeleiden van bouwprojecten, maar wil me graag breed ontwikkelen; het lijkt me daarom interessant straks ook met Financiën mee te kijken.”

Bewoners bezoeken
Maar eerst heeft stagebegeleider Kars Orsel hem bij het team Projecten onder zijn hoede. Zo mocht Bryan vanaf september aan de slag met het project ‘rookmeldercontrole voor appartementen en grondgebonden woningen’. “Dat is leerzaam, omdat ik het hele traject mag uitvoeren. Vanaf de offertes tot het informeren van bewoners en het controleren van de installatie, natuurlijk onder toezicht van Kars. Het leuke is ook het contact met huurders, die ik bezoek. Ik heb gemerkt dat er een verschil is tussen de theorie op school en de praktijk van OFW. In theorie loopt alles goed, maar in het echt gaan er wel eens dingen mis. Maar daar leer je weer van.”

Teken eens een kozijn
Kars Orsel is blij met Bryan: “Voor stagiairs is het vooral erg leerzaam, maar ook wij als organisatie leren altijd iets van hen. En ik moet zeggen dat Bryan naast veel positieve energie ook al veel basiskennis heeft. Zo vraag ik stagiairs vaak om een dwarsdoorsnede van een kozijn te tekenen; hij was de eerste die dat keurig voor elkaar kreeg. Die praktische vaardigheden heeft niet iedereen meer. Het tekent zijn leergierigheid bij het vak. Daar steken wij als Erkend Leerbedrijf ook graag energie in.”

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden