Geen objecten gevonden

Spelletjesavond zeer geslaagd

Publicatiedatum: 13-04-2022

Huurders OFW bedankt!

Een en al gezelligheid was het dinsdagavond 12 april bij OFW. En nog heel nuttig ook! De jaarlijkse bewonersavond kon na 2 jaar coronatijd eindelijk weer plaatsvinden. Door het spelen van spellen stond de avond in het teken van ontmoeting, ontspanning en gesprek.

Zo’n 60 huurders kwamen naar het kantoor van OFW om spellen te spelen over passend wonen, leefbaarheid en duurzaam goed wonen. Onderwerpen die zeker ook in het nieuwe ondernemingsplan terugkomen, waar OFW het komende jaar aan werkt. Bij verschillende informatiekraampjes konden huurders terecht voor vragen over inschrijven, nieuwbouwprojecten, zonnepanelen, leefbaarheidsinitiatieven en een lidmaatschap voor de Huurders Belangen Vereniging (HBV).

840 euro voor zonnepanelen

Iedere maand 100 euro voor duurzaam goed wonen. Waar geven de OFW-huurders dit het liefst aan uit? Met briefjes van 20 euro maakten zij een verdeling over de thema’s ‘Wijken en tuinen’ ‘Warmte in de woning’ en ‘Energiebesparen’. De aanwezigen gaven het meeste geld uit aan zonnepanelen (840 euro), gevolgd door koeling/airco’s (440 euro) en meer groen in de wijken (420 euro).

Noek Pouw, directeur bestuurder OFW:

Het verrast ons niet dat zonnepanelen en energiebesparing door de stijging van energieprijzen bij onze bewoners met stip op 1 staat. Gelukkig zijn onze woningen doorgaans goed geïsoleerd (E-labels hebben we nauwelijks meer), maar vanzelfsprekend kijken we hoe we dit de komende jaren verder kunnen verbeteren. Dat doen we ook samen met de gemeente, die zogenaamde energiearmoede ook hoog op de agenda heeft.

Met een goodiebag vol energiebesparende producten van Het Energieloket Dronten, konden de huurders meteen zelf thuis aan de slag met simpele energiemaatregelen.

“Ik schrijf me gelijk in”

Hoewel een aantal huurders bij binnenkomst meldden helemaal niet zo van spelletjes te houden, waren ze er toch blij mee. Bijvoorbeeld bij het spelen van het passend wonenspel; ganzenbord op wonen gericht. “Ik schrijf me gelijk in als woningzoekenden”, waren vele reacties van huurders nadat ze op het vakje kwamen: “U breekt uw heup en kunt niet meer traplopen” of “dat u de leeftijd van 75 jaar heeft bereikt, betekent niet automatisch dat u recht heeft op urgentie”.

BINGO! Beter een goede buur…

In de prijzen vielen de huurders bij de bingo; een verhalenbingo over leefbaarheid. Medewerkers van OFW namen de huurders mee in een verhaal over buurman Leo, die in een appartementencomplex woonde en altijd voor iedereen klaarstond, zorgde voor gezellige activiteiten en nieuwe bewoners verwelkomde. Maar toen was Leo niet meer en het complex verpauperde. Jaren verstreken. Op een dag vond een bewoner het genoeg en kwam in contact met zijn benedenbuurvrouw. Samen besloten ze de nieuwe Leo van hún complex te zijn, want hun complex is hun huis, hun thuis. Clue van het verhaal: Als buren elkaar kennen en met elkaar zorgen voor de buurt, dan komt dat de leefbaarheid van de wijk alleen maar ten goede.

Huurders hebben dit zelf ook ervaren:

Bij de modernisering van onze woning, konden buren bij elkaar douchen en werd er voor elkaar gekookt. Het contact was al goed, maar in deze periode is dat alleen maar versterkt!

Deel deze pagina