Nieuwsbericht

Welkom Over OFW Nieuws & Publicaties Nieuws Overname 18 appartementen Lidl Dronten-West

Overname 18 appartementen Lidl Dronten-West

Leestijd: 2 min

Dinsdag 28 maart overhandigde Lidl Nederland officieel de sleutels van 18 appartementen aan OFW. De appartementen boven de Lidl in Dronten-West heeft OFW gekocht om meer woningzoekenden aan een passende woning te helpen.

Net als elders in het land, ziet ook OFW de wachttijden voor woningzoekenden gestaag oplopen. Vooral de vraag naar woningen voor kleinere huishoudens, zoals eenoudergezinnen en tweepersoonshuishoudens, neemt toe. “We zijn daarom blij dat we deze 18 appartementen versneld hebben kunnen toevoegen aan ons woningaanbod. Hiermee werken we aan de prestatieafspraak die we maakten met de gemeente Dronten en de Huurders Belangen Vereniging (HBV) om onze nieuwbouwproductie de komende jaren te verdubbelen. Van de 18 appartementen maken we er 6 ook beschikbaar voor woningzoekenden met een laag middeninkomen. Ook voor deze groep, die het met de gestegen koopprijzen steeds moeilijker heeft, willen we aanbod creëren. Iedereen verdient een kans op een fijn thuis in Dronten!”, aldus OFW-directeur bestuurder Noek Pouw.

Aanbod voor meerdere doelgroepen

OFW biedt de appartementen vanaf vandaag tot 3 april aan via woningzoeken.ofw.nl. Het aanbod bestaat uit 12 tweekamerappartementen en 6 driekamerappartementen. De tweekamerappartmenten zijn ook bereikbaar voor woningzoekenden met een lager inkomen. Voor de driekamerappartmenten geldt een minimale inkomenseis van € 25.475 (1-persoonshuishoudens) of € 34.575 (meerpersoonshuishoudens).

Gasloos wonen

OFW heeft de volledig gasloze appartementen, gebouwd door Bramer B.V., kant-en-klaar overgenomen. Dat betekent dat ze voorzien zijn van een keuken, badkamer en toilet. Ieder appartement is voorzien van zonnepanelen en wordt verwarmd door middel van een infraroodpanelen. Warm water wordt verkregen via een warmtepompboiler.