Geen objecten gevonden

OFW werkt naar gemiddeld A-label woningbezit

Publicatiedatum: 28-05-2019

Jaarverslag 2018

Het totale woningbezit van OFW heeft een gemiddelde energie-index van 1,22 (energielabel B). 78 van de 4.257 woningen heeft nu nog een energielabel E, F of G, blijkt uit de jaarcijfers. OFW verwacht eind 2019 een gemiddelde energie-index onder de 1,20 (energielabel A) te hebben. 

In 2018 startte OFW het laatste grote moderniseringsproject van 48 woningen in Spelwijk Swifterbant. Als deze werkzaamheden zijn afgerond, zijn er nagenoeg geen woningen meer met een ongunstig energielabel. Andere maatregelen die bijdroegen aan een betere energie-index, waren het aanbrengen van zonnepanelen op 124 woningen, het vervangen van 317 cv-ketels, het aanbrengen van dakisolatie en 43 woningen zijn voorzien van de mogelijkheid om elektrisch te koken. 

Plaats 4 laagste energie-index
Met een gemiddelde energie-index van 1,22 voldoet OFW ruim aan de doelstelling uit het ‘Convenant energiebesparing corporatiesector’. OFW staat hiermee op plaats 4 van woningcorporaties met de laagste energie-index in Nederland. Een lagere energie-index betekent voor huurders besparen op de energielasten. 

Meer cijfers en resultaten?
Lees hier het jaarverslag.

 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden