Geen objecten gevonden

OFW is koploper in duurzaamheid

Publicatiedatum: 21-01-2020

Bron: Aedes

OFW wil een groene corporatie zijn. Het gaat haar niet alleen om energiebesparing en milieu, maar ook om waardevermeerdering van haar bezit en lagere woonlasten voor de huurders. Duurzaamheid is het leidende principe bij al haar activiteiten. Ze behoort tot de best presterende corporaties op dit gebied en is daarvoor diverse malen bekroond.

Als woningcorporatie in de Flevopolder heeft OFW een traditie van bouwen en ontwikkelen, maar inmiddels is de helft van het woningbezit meer dan 50 jaar oud. Daardoor verschuift de aandacht naar beheer en onderhoud. Na fluctuaties in de regionale woningmarkt trekt de vraag naar sociale huisvesting aan. De doelgroep verschuift van gezinnen naar een- en tweepersoonshuishoudens, waaronder steeds meer senioren.

De vastgoedstrategie is ge├źnt op drie basisprincipes: kwaliteit, duurzaamheid en betaalbaarheid. Met Truus Sweringa heeft OFW een bestuurder in huis bij wie duurzaamheid in het dna zit. Zij studeerde in Wageningen in de jaren 70, in de tijd dat de Club van Rome het milieu op de agenda zette. Toen zij in 1980 ging werken bij woningcorporatie SCW in Amersfoort, had ze duurzaamheid al hoog in het vaandel staan. Zo zocht ze met huurders naar een oplossing voor het terugdringen van overmatig gasverbruik bij blokverwarming. Bij OFW laat zij zich inspireren door het principe van People Planet Profit: een harmonieuze combinatie van mens, milieu en opbrengst.

Sweringa geeft vier redenen om als corporatie te focussen op duurzaamheid, beperking van de woonlasten voor de huurders, minder belasting voor het milieu, verhoging van de marktwaarde van de woningen en de positieve bijdragen van energiezuinige woningen aan gezondheid en comfort.

Lees het hele verhaal op de website van Aedes

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden