Werken bij OFW Over OFW Contact

Nieuwsbericht

Welkom Over OFW Over ons Nieuws Nog eens 10 woningen van OFW in Het Palet

Nog eens 10 woningen van OFW in Het Palet

Leestijd: 2 min

 

Maandag 1 november was het officieel; de overeenkomst tussen Van der Steeg Ontwikkelen & Bouwen en OFW werd getekend voor de bouw van 10 woningen in de wijk Het Palet in Dronten. OFW kreeg de mogelijkheid om deze woningen voor starters en kleinere huishoudens aan te kopen en liet dat niet aan haar voorbijgaan. “Zo hebben we meer woningaanbod voor deze groeiende doelgroep.”

De eerste paal is inmiddels geslagen van de woningen die aan de Johannes Vermeerstraat in de woonwijk Het Palet in Dronten-West komen te staan. Met twee slaapkamers en een badkamer op de eerste verdieping zijn de wat smallere woningen vooral geschikt voor kleinere huishoudens.

Projectontwikkelaar Ditmer Salverda van OFW:

Er is veel vraag naar deze compactere en daarmee betaalbare woningtypes. Zo kunnen we sociaal huren ook voor deze huizenzoekers betaalbaar houden.

Eind november kunnen woningzoekenden reageren op de woningen, via woningzoeken.ofw.nl. In het najaar van 2022 hoopt OFW de woningen te kunnen verhuren.

Gezellig, comfortabel en duurzaam

De voorkant van de woning is ingericht als keuken, achter kijk je vanuit de zitkamer uit op de tuin, waar ook een berging staat. Op zolder komt een gasloze warmte-installatie te staan, die draait op een lucht-water warmtepomp. Onder andere zonnepanelen op het dak wekken de benodigde energie op.

Op een goede samenwerking

Ditmer Salverda is blij met de ruimte die OFW hier heeft gekregen:

Het is zo ongeveer de laatste uitbreidingruimte in Dronten-West die nog beschikbaar was. Met aannemer Van der Steeg hebben we goede ervaringen en ze weten wat onze wensen zijn.

Van der Steeg wil graag een (t)huis bieden aan alle doelgroepen in de gemeente Dronten. Anne van der Steeg, projectontwikkelaar bij Van der Steeg:

Met deze mooie samenwerking kunnen we dat ook bieden aan starters, alleenstaanden en kleinere huishoudens.