Geen objecten gevonden

Leefbaarheidsfonds OFW fleurt Koolzaadhof op

Publicatiedatum: 20-05-2021

Villa Kakelhof aan de Koolzaadhof in Biddinghuizen was nog niet af, vonden de buurtbewoners. Door een bijdrage uit het Leefbaarheidsfonds van OFW kunnen ze hun ontmoetingsplek weer een stukje mooier maken.

Vorig jaar werd het grasveld aan de Koolzaadhof door de buurtbewoners omgetoverd tot een fijne ontmoetingsplek. Hiervoor kregen ze financiële hulp uit het gemeentefonds SamenActief. Er werden een wilgenhut, insectenhotel, boomstambankje en vlinderstruiken geplaatst. Vanuit het Leefbaarheidsfonds van OFW kwamen daar wat bestrating en materialen voor buurtbijeenkomsten en bouwpakketjes voor vogelkastjes bij. Dit jaar zijn daar dankzij het Leefbaarheidsfonds van OFW nog eens hangende bloembakken aan elf lantaarnpalen bij gekomen, plus een waterbaan voor de kinderen.

“Het is een mooie samenwerking tussen bewoners van koop- en huurwoningen in de straat”, vertelt bewoonster Bianca van Loveren. “Omdat ik huur bij OFW, heb ik de aanvraag ingediend. Anderen zijn de straat rondgegaan voor handtekeningen. En het mooie was dat weer veel mensen meededen.”

Samen optrekken bij zo’n aanvraag werkt volgens Bianca goed: “Je ziet dat het pleintje meer een ontmoetingsplek geworden is waar bewoners een kop koffie drinken en waar kinderen spelen. En dat laatste was natuurlijk ook de bedoeling; kinderen achter het scherm vandaan halen. En het leuke is dat ook andere dorpelingen komen kijken. Het gebeurt zelfs dat enkele werknemers van elders hier wel eens hun lunch gebruiken. En ja, ze ruimen alles netjes op in de adoptieprullenbak die we ook bij de gemeente aangevraagd hebben.”

Ook een goede idee?

Huurders van OFW kunnen een aanvraag doen uit het leefbaarheidsfonds voor een bijdrage die de leefbaarheid van de buurt blijvend vergroot. Het maximale bedrag per aanvraag is € 2.500. Meer weten? Kijk op www.ofw.nl/leefbaarheidsfonds