Een nette woning draag je beter over

Publicatiedatum: 09-01-2018

Verhuisplannen? Als u de woning netjes en schoon achterlaat, is de nieuwe huurder graag bereid om spullen over te nemen. Wel zo gemakkelijk voor iedereen.

Zegt u uw huur op, dan heeft u 30 dagen de tijd om uw huis op orde te maken. Manager Serviceonderhoud Sjors Keij is een van de opzichters die na opzegging een voorinspectie doet. “Wij bekijken of we de woning goed aan een nieuwe bewoner kunnen verhuren. Zijn er gebreken die de vertrekkende bewoner moet herstellen?” Het is aan de bewoner om dat uit te voeren voor de eindinspectie op de laatste huurdag.

Bewoners moeten het eens worden Het is tegenwoordig prima mogelijk om een goed onderhouden woning met zelf aangebrachte voorzieningen, stoffering en meubilair tegen een vergoeding over te dragen”, vertelt Keij. “Vaak ziet een woning er goed onderhouden uit. Dan is het jammer, wanneer je goed laminaat of mooi behang moet verwijderen. We brengen de oude en mogelijke nieuwe bewoner daarom zo snel mogelijk met elkaar in contact; zij moeten het eens worden. Veel nieuwe huurders willen best een aantal zaken overnemen. Als je het eens wordt over de prijs, ben je beiden geholpen.”

Wat gebeurt er na mijn huuropzegging? 

  • Voorinspectie afspraken vastleggen in opnamerapport 
  • Eindinspectie checken of afspraken nagekomen zijn
  • Meterstanden vaststellen zelf doorgeven aan leverancier
  • Eindafrekening eventuele kosten worden verrekend

Tip: met de ‘Checklist bij verhuizen’ vergeet je niks!

Woningoverdracht in de praktijk

Het is druk in de aanleunwoning aan Regenboog in Dronten. OFW-opzichter Sjoerd Veenstra heeft de eindinspectie gedaan. Alle aanpassingen zijn uitgevoerd. De  vertrekkende en de komende bewoners zijn in goed overleg uit de overdracht gekomen.

“Vader heeft er met plezier gewoond”

De vorige bewoner, de heer Jan Swenneker, is 26 september op 89-jarige leeftijd overleden. Zijn zoon Frank bekommerde zich over de afhandeling van de huur. Met de opzichter van OFW deed hij de voorinspectie in de woning. 

De checklist was erg handig. Ik heb zelf nog de gaatjes in de muren geplamuurd. Verder was het netjes behangen en geverfd. Bovenal ben ik blij dat vader hier vijf jaar met plezier gewoond heeft. Het is mooi dat de nieuwe bewoner spullen wilde overnemen. Het zou zonde zijn om het behang te moeten verwijderen. Dat geldt ook voor zaken, die je anders naar de kringloopwinkel zou moeten brengen.

“Het scheelt mij nieuwe spullen”

Mevrouw Ada Walraven (70) is de nieuwe huurder. Na een telefonische afspraak ontmoetten beiden elkaar kort na de voorinspectie. Daarna hebben ze elkaar nog enkele keren gesproken om het eens te worden over de inboedel.

Toen ik kwam kijken, was ik verkocht”, zegt mevrouw. “Belangrijk was een slaapkamer beneden, die ik niet had in mijn vorige woning aan De Fazant.

Ook is ze goed te spreken over het interieur en de bekleding.

Ik heb van alles overgenomen. Naast het bed en de verlichting witgoed, gordijnen en de elektrische sierhaard. Het zag er allemaal keurig uit en het scheelt mij nieuwe spullen. Ik heb als eerste de foto van mijn man meegenomen. Die had hier ook graag gewoond.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden