Nieuwsbericht

Welkom Over OFW Nieuws & Publicaties Nieuws Burendag in Het Tussendek en de Koolzaadhof

Burendag in Het Tussendek en de Koolzaadhof

Leestijd: 2 min

Het begint ook een traditie te worden op Het Tussendek in Dronten en de Koolzaadhof in Biddinghuizen; de jaarlijkse Burendag. Zaterdag 24 september organiseerden de vrijwilligers van het appartementencomplex tal van activiteiten voor de bewoners. De bewoners van de straat Koolzaadhof in Biddinghuizen hebben er ook een mooie dag van gemaakt voor de kinderen en er is samengewerkt aan hun ontmoetingsplek Villa Kakelhof. 

’n Lach en ’n Traan in Het Tussendek

Mevrouw Mol, bewoonster van Het Tussendek, zorgt ieder jaar weer voor leuke activiteiten tijdens Burendag. Enthousiast ging ze voor haar buren aan de slag. Zo had ze met subsidie van de gemeente Dronten het smartlappen koor ’n Lach en ’n Traan gevraagd. Heel toepasselijk voor deze bewoners, want dat delen ze met elkaar; een lach een traan.

Gezelligheid in de Koolzaadhof

Samen aanpakken en genieten, dat doen de bewoners van de Koolzaadhof in Biddinghuizen. Tijdens Burendag gingen ze samen aan de slag in hun ontmoetingsplek Villa Kakelhof. 

We hebben de bloembakken vervangen voor de winterbakken en de tuin weer winterklaar gemaakt. En de speelplekken zijn weer veilig gemaakt (De bamboe ging scheuren en de opstap bij de boomsam had een gat gevormd. 

Naast het harde werken, was er ook tijd voor gezelligheid. Zo konden de kinderen zich uitleven op een springkussen, werden er vlinderhuisjes geknutseld en happy stones. Deze burendag werd in de Koolzaadhof afgesloten met een heerlijke barbecue. 

OFW vindt het mooi om dit soort berichten te ontvangen:

We vinden het geweldig dat bewoners zo saamhorig met elkaar samenleven en -wonen. Want een thuis is meer dan alleen een woning. Goed contact met buren, maakt hierin het verschil.