Geen objecten gevonden

Bouw 54 appartementen Lijzijde een feit

Publicatiedatum: 16-07-2020

Jorritsma Bouw en Oost Flevoland Woondiensten (OFW) OFW gaan een samenwerking aan voor de nieuwbouw van twee appartementencomplexen in Dronten. Donderdag 16 juli tekenden beide partijen de overeenkomst voor de bouw van 54 appartementen aan de Lijzijde voor 55-plussers.

Noek Pouw (directeur bestuurder OFW) is blij met wederom een nieuwbouwproject in Dronten:

De afgelopen jaren heeft OFW veel geïnvesteerd in woningverbetering, waardoor wij onze huurders kwalitatieve en duurzame woningen kunnen bieden. Om onze doelgroep voldoende en passende woningen te kunnen blijven bieden, ligt het accent de komende jaren op groei door nieuwbouw. Het geeft ons enorme energie dat we met Lijzijde in 2020 al onze tweede bouwproject starten. De uitdaging is om dit de komende jaren vast te houden. 


Henk Rozema, (divisiemanager wonen Jorritsma Bouw) is trots op deze samenwerking met OFW en de overeenkomst voor de bouw van 54 appartementen.

‘Bij Jorritsma Bouw zit kwaliteit in het DNA. We zetten in op een hoog kwaliteitsniveau. Daarnaast vinden we persoonlijk contact belangrijk. Niet alleen met onze opdrachtgever OFW, maar ook – en vooral – met de bewoners en omwonenden.  Wij hanteren bij Jorritsma Bouw niet voor niets de slogan ‘De bouw meester’: wij werken met elkaar aan een mooi eindresultaat, met vertrouwen, openheid en transparante communicatie als sleutelwoorden. We nemen (toekomstige) bewoners waar mogelijk mee in het bouwproces en bouwen als ‘beste buur’ met zorg voor de omgeving. 

De start van de bouw staat gepland voor september en het streven is dat de woningen in 2022 gereed zijn.

Moderne gebouwen in het centrum van Dronten

De 55-pluswoningen zijn allemaal voorzien van twee slaapkamers, hebben een berging op de begane grond en worden gasloos opgeleverd. Het opwekken van energie gebeurt via zonnepanelen en in de zomer zorgt moderne zonwering ervoor dat het binnen koel blijft. Dankzij deze nieuwe complexen hoopt OFW de doorstroom van woningen op gang te brengen. Wanneer ouderen naar deze woningen verhuizen, komen er weer meer woningen vrij voor jongeren. De appartementen worden gebouwd in het centrum van Dronten, dat betekent dat er veel voorzieningen in de buurt zijn. Omwonenden van deze locatie worden door Jorritsma Bouw op de hoogte gebracht van de geplande werkzaamheden.