Nieuwsbericht

Welkom Over OFW Nieuws & Publicaties Nieuws Biddinghuizen viert 60-jarig bestaan

Biddinghuizen viert 60-jarig bestaan

Leestijd: 2 min

Worden de zelf-gehaakte vlaggetjes aan appartementengebouw De Tas doorgeregen door de rest van het dorp Biddinghuizen? Afgelopen zaterdag vierde het dorp feest; 60 jaar Biddinghuizen. Wethouder Peter Duvekot hing de laatste van de meer dan 2500 gehaakte vlaggetjes op aan De Tas. OFW-Huismeester Yvonne nam ook een kijkje.

Ik ben al jaren huismeester van de Tas en vind het geweldig hoe saamhorig de mensen hier, maar ook in de rest van het dorp zijn. Het versieren van de Tas met deze zelfgehaakte vlaggetjes laat dit op een kleurrijke manier zien.

Herinneringen aan vroeger

Agelopen zomer vroeg de Stichting 60-jaar Biddinghuizen of er leuke activiteiten bedacht konden worden voor dit feestjaar. Daar hoefde mevrouw Bonsen van de Tas niet lang over na te denken. Het dorp versieren met vlaggetjes, maar dan wel zelfgehaakt. Een herinnering aan vroeger, toen ook het hele dorp versierd was.

Mevrouw Bonsen:

Voor het haken van de vlaggetjes hebben we eerst de haakclub van de bibliotheek gevraagd. Later hebben we een oproep via Facebook gedaan aan de rest van het dorp. Nou, dat hebben we geweten! Er is wat afgehaakt!

Welke straat/buurt durft de uitdaging aan?

Als het aan de bewoners van de Tas ligt, wordt het hele dorp versierd met zelfgehaakte vlaggenlijnen. Ze doen daarom ook een oproep aan de rest van het dorp:

Laten we ons dorp samen een feestelijk tintje geven!