Geen objecten gevonden

Bewoners het Spectrum verkozen tot beste buren

Publicatiedatum: 05-02-2020

Anders dan voorgaande jaren, is dit jaar niet één buur verkozen tot de beste, maar vier. Wiecher en Diny ter Steeg, Herman en Truus Hoogeveen, Anneke Dekker en Rie Bos werden gisteren in het ‘zonnetje’ gezet door MDF Buurtbemiddeling, Samen Actief van de gemeente Dronten en OFW.

Volgens aandrager Nynke Jellema zijn dit dé beste buren die je maar kan wensen. “Ze zijn de liefste, behulpzaamste, betrouwbaarste en meest begripvolle mensen die ik ken.” De buurtjes wonen al ruim 20 jaar op dezelfde verdieping in het Spectrum en staan altijd voor elkaar en andere buren klaar. Zo geven ze bijvoorbeeld buren gebreide sokken als ze in het ziekenhuis liggen en helpen elkaar waar nodig. Als mantelzorger voor haar moeder was Nynke Jellema dan ook gerust met zulke fijne buren voor haar moeder. “Helaas kon mijn moeder na een beroerte niet terug naar deze fijne woonplek, maar het gaf mij altijd zoveel rust te weten dat deze fijne buren altijd naar mijn moeder omkeken als ik er niet was.” Ook staan de buren altijd klaar voor andere buren.

Tijdens de uitreiking gisteravond kwamen alle genomineerden bij elkaar in De Meerpaal in Dronten. Ze werden persoonlijk toegesproken door hun buur en verrast met een geschenk. De winnaars ontvingen uit handen van wethouder Peter van Bergen een dinerbon, geschonken door restaurant Moellies uit Dronten.

Voor de vierde keer organiseerden MDF Buurtbemiddeling, Samen Actief van de gemeente Dronten en OFW de verkiezing “Beste Buur van Dronten”. “We zetten buren die wel eens extra waardering mogen krijgen graag in het ‘zonnetje’. Voorgaande jaren kozen we één beste buur of een koppel, maar we vonden dit verhaal zo mooi, dat we al deze mensen wel tot beste buur wilden benoemen. Heel mooi ook dat restaurant Moellies een dinerbon heeft geschonken voor zes personen in plaats van twee.”

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden