Ons kantoor is tijdelijk gesloten voor bezoek. Klik hier voor meer informatie. Door drukte duurt het mogelijk wat langer voordat je antwoord van ons krijgt. Excuses voor het ongemak. 

Bewoners Dronten Noord gaan voor ontmoeting

Publicatiedatum: 03-06-2022

Er heeft al veel ontmoeting plaatsgevonden in de vorig jaar aangelegde ontmoetingstuin op het grasveld aan De Oeverloper in Dronten. Maar de tuin was nog niet af. Daarom dienden buurtbewoners Ingrid, Saskia en Anke een aanvraag in voor het Leefbaarheidsfonds van OFW. Nu alles mooi in bloei staat, laten de buurtbewoners met trots hun ontmoetingsplek zien.

Om de ontmoetingstuin compleet te maken, wilden de bewoners graag bankjes, een picknicktafel, bomen, een tuinkast, een regenton en compostbak plaatsen. Hiervoor kregen zij een bijdrage uit het Leefbaarheidsfonds van OFW. Zo’n 25 huurders van OFW ondersteunen dit initiatief:

We willen met alle bewoners actief bezig zijn in de tuin. Elkaar ontmoeten, samen iets nieuws realiseren en activiteiten organiseren voor jong en oud. Verschillende bewoners hebben al een mooie bijdrage geleverd. Zo werd een prachtig insectenhotel gemaakt door Dick en heeft Robert mooie bloembakken getimmerd

OFW ondersteunt dit soort initiatieven graag:

De tuin draagt absoluut bij aan een goede sfeer en een beter leefklimaat. We wensen de bewoners veel ontmoeting en de kinderen uit de buurt veel leerzame weetjes over de natuur

Voor jong en oud

Op het grasveld aan De Oeverloper, tegenover de seniorenwoningen van OFW, kregen de buurtbewoners een stuk van het grasveld in bruikleen van de gemeente Dronten om de tuin aan de te leggen. Hier zijn ze voor de zomer van 2021 mee gestart. Studenten van de USRA hebben de grond klaargemaakt en buurtbewoner Bryan heeft de grond gefreesd.

Wijkcomité Dronten Noord organiseert buurtbijeenkomsten in en rondom de tuin. In de tuin zijn bloemen, kruiden en fruitbomen geplant. Ook is er groente die bewoners mogen plukken en munt om thee van te trekken. In samenwerking met IVN Natuureducatie werd in september voor de kinderen een excursie georganiseerd. Zo kunnen kinderen uit de buurt alles leren over de natuur.

Meehelpen?

De initiatiefnemers doen een oproep aan de buurt:

Wilt u ook meehelpen in de tuin of iets organiseren in en rond de tuin? U bent van harte welkom! Volg de facebookpagina van Wijk Dronten Noord, dan blijft u op de hoogte van alles wat er in de wijk en in de Ontmoetingstuin gebeurt

Deel deze pagina