Bewoners De Werf vieren 25-jarig jubileum

Publicatiedatum: 08-09-2021

 

Iedere vijf jaar vieren de bewoners van seniorencomplex De Werf in Dronten feest. Zo ook dinsdag 7 september, het zilveren jubileum. Al 25 jaar delen bewoners lief en leed met elkaar in De Werf. De Huurders Belangen Vereniging (HBV) en OFW vierden mee.

De Werf; het eerste appartementengebouw voor senioren in Dronten. Toentertijd heel bijzonder. Vandaag de dag is dat niet het gebouw. Het zijn vooral de bewoners die het wonen in De Werf bijzonder maken, vind ook Claudia van Loveren (voorzitter van de HBV). “Zo’n actieve club als hier, heb ik nog niet meegemaakt. Leuk om te horen dat er zoveel activiteiten georganiseerd worden. En als ik het programma voor vandaag zie, die door jullie Lief&Leed-club is opgesteld, kan deze dag alleen maar een groot succes worden. Gefeliciteerd met jullie wooncomplex De Werf!”

“Ga vooral zo door”

Ook kregen de bewoners complimenten van Noek Pouw (directeur bestuurder OFW). “Jullie weten de weg naar Samen Actief van de gemeente Dronten en ons Leefbaarheidsfonds goed te vinden. Dat zien we aan alle mooie initiatieven van de afgelopen jaren: een volière in de binnentuin, stoelen, tafels en koffiekannen voor de binnentuin om leuke activiteiten te organiseren, zoals de jaarlijkse paasbrunch, bingo en bloemschikken. Jullie zijn er voor elkaar. Nieuwe bewoners worden verwelkomd en bij ziekte sturen jullie een kaartje of bloemetje. Ga vooral zo door met elkaar!”

Muziek en wat lekkers

Feestvieren doe je niet in stilte. Onder begeleiding van muzikant Ellen Postma zongen de bewoners met elkaar Nederlandstalige liedjes. En natuurlijk was er ook gebak.

Al 25 jaar huismeester van

Een aantal bewoners namen 25 jaar geleden hun intrek al in De Werf. Deze dag herinnert huismeester Yvonne zich nog goed, die ook al 25 jaar het ‘gezicht van OFW’ is voor de bewoners. “Samen met mijn toenmalige collega, mocht ik de woningen opleveren. We hebben uitleg gegeven over de toen nog nieuwe techniek in de woning. Zo konden we gelijk kennismaken met de bewoners. Ik heb dat als zeer prettig ervaren.”

 

Deel deze pagina