Beleef de belevingswoning!

Publicatiedatum: 13-08-2019

- uit de OFW Vizier -

Wilt u zo lang mogelijk in uw huidige vertrouwde huis blijven wonen? Maar hoe zorg je dan dat je woning bij de tijd blijft. Daarom richt OFW momenteel aan de Galjoenstraat 39 in Dronten een belevingswoning in. Laat je inspireren!

In het kader van de gemeentelijke campagne ‘Lang zult u wonen’ werkt OFW bij dit project samen met de gemeente Dronten en zorgorganisaties, zoals Coloriet en Icare. Op meerdere vergelijkbare locaties in Nederland is inspiratie opgedaan. De belevingswoning wordt voorzien van betaalbare voorzieningen om ouderen langer zelfstandig in hun huidige woning te kunnen laten wonen. Elke inwoner van de gemeente mag een kijkje nemen en ideeën opdoen voor de eigen huur- of koopwoning. Doel is om per september de woning op werkdagen open te stellen. Leden van Senioren Netwerk Dronten leiden bezoekers rond.

Slimme hulpmiddelen
Namens OFW is Jan Dirk Westmaas projectleider van de belevingswoning. “Onze partners zijn specialisten op het gebied van zorg, wij als OFW zijn deskundig op het gebied van wonen. In Nederland vindt vergrijzing plaats, maar het woningaanbod voor ouderen is schaars. Onze uitdaging is om op een effectieve wijze woningen geschikt te maken om ook op oudere leeftijd prettig en verantwoord in te kunnen wonen. Vergeet ook niet dat er steeds minder zorgmedewerkers beschikbaar zijn om direct hulp te verlenen. Met behulp van praktische en slimme oplossingen kun je hier op inspelen.”

Rondje door het huis
U wordt wakker. Een mat naast bed licht dankzij bewegingssensoren op, waardoor u veilig uw weg naar de verhoogde toilet vindt. Een handige beugel en anti-slipvloer geven u in de douche houvast. Dankzij de drempelloze deurportalen is de kans op struikelen kleiner. In de keuken kookt u elektrisch een eitje, dus veiliger. De bel gaat. Op een schermpje in huis ziet u wie voor de deur staat. Bij de voordeur vindt u de post in een handig opvangbakje. Bukken hoeft niet meer. Terug in de kamer is het tijd voor een kop koffie in de sta-op stoel... De dag kan beginnen.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden