Door drukte duurt het mogelijk wat langer voordat je antwoord van ons krijgt. Excuses voor het ongemak. 

Terug naar overzicht

95 eengezinswoningen Greente-Zuid Swifterbant

Swifterbant | Swiferbant Centrum

Over dit project

In september 2016 startte OFW de modernisering van de 95 woningen aan de Greente-Zuid. Het was een flinke verbouwing; niet alleen de buitenschil is gemoderniseerd, ook kregen veel bewoners een tweede toilet, een nieuwe keuken en badkamer. De ruim vijftig jaar oude woningen hebben dankzij de isolatiemaatregelen (dak, kozijnen, beglazing en buitengevel) nu allemaal energieindex van 0.56 tot 0.96. 

Door de modernisering van de woningen is het aanzicht van de hele wijk verbeterd. De woningen hebben weer een mooie en eigentijdse uitstraling. Bovendien zijn de woningen aangepast aan de huidige kwaliteitseisen, waardoor het wooncomfort en de veiligheid van de woningen is verbeterd.

Feestelijke afronding

Met het doorknippen van een lint door wethouder Nico Verlaan sloot OFW woensdag 14 juni 2017 samen met de bewoners de modernisering af. 


Bij het ontwerp van de woningen is veel aandacht besteed aan duurzaamheid en toepassing van milieuvriendelijke materialen en het energiezuinig maken van de woningen. De energiekosten zijn toch een groot deel van de totale woonlasten. OFW wil graag een bijdrage leveren aan een beter milieu en het terugdringen van de steeds verder stijgende energiekosten. 

Adressen

Morenestraat 2-22 en 3-15, Keileemstraat 2-22 en 1-15, Gletsjerstraat 2-22 en 1-15, De Lange Streek 59-69, Zuidsingel 1-31 en De Greente 20-54 en 58.


Locatie op kaart