Mijn woning kopen

OFW heeft een gedeelte van haar woningen op de verkooplijst staan. De huurders die in deze woningen wonen, hebben de mogelijkheid om hun eigen woning te kopen. Woningen uit het verkoopplan worden in eerste instantie aan de zittende huurders te koop aangeboden. Indien de huurder niet wil kopen kan hij gewoon blijven huren. In dat geval wordt de woning na verhuizing van de huurder verkocht.

De beslissing om een eigen woning te kopen, is een keuze die van verschillende factoren afhankelijk is. De voordelen van een eigen woning zijn dat je in principe elke maand spaart voor later. De woonlasten die je normaal voor de huur betaalt, worden nu betaald aan rente en aflossing waardoor de woning elke maand een stukje meer van je zelf wordt. Bovendien kunt je voortaan zelf beslissen wat je met de woning wilt.

Maandlasten

Maar de keuze om een eigen woning te kopen hangt ook af van de maandlasten die je er uiteindelijk voor moet betalen. OFW vindt het belangrijk dat je een woning kunt kopen tegen zo laag mogelijke maandlasten, zodat je er nu en in de toekomst comfortabel en betaalbaar kunt wonen. Om onze koopwoningen betaalbaar te houden, bieden wij de woningen aan tegen marktwaarde. Dit wil zeggen een reƫle prijs waarover niet onderhandeld kan worden.

Starterslening (alleen voor huurders van OFW)

Daarnaast bieden we onze huurders de mogelijkheid om een starterslening af te sluiten. Over deze interessante lening betaal je de eerste 3 jaar geen rente en aflossing. Daarna wordt de rente en de aflossing bepaald door de groei van jouw inkomen. 

Voordelen eigen woning kopen

Als je als huidige huurder je woning koopt weet je precies wat je koopt,dat is het prettigst. Je bent bekend met de buurt en ook een groot voordeel... je hoeft niet te verhuizen en je woning naar wens op te knappen.

Meer informatie

De verkoop verloopt via de Sinke makelaardij en Makelaardij Van der Linden. Je kunt bij OFW informeren of de woning voor verkoop in aanmerking komt. Als je als huurder jouw eigen woning niet wilt kopen, wordt de woning pas verkocht zodra je de woning verlaat. 

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden