Geen objecten gevonden

Huur opzeggen

De huuropzegging regel je op MijnOFW. Op deze manier weet je zeker dat je de huur op de goede manier opzegt. Zeg de huur zo vroeg mogelijk op. Hierdoor is de kans groter dat er een nieuwe huurder bekend is als je vertrekt. 

Je ontvangt binnen één werkweek, na ontvangst van je huuropzegging, een bevestigingsbrief van de opzegging. Huur opgezegd, maar geen bevestiging ontvangen? Neem dan contact met ons op! 

Wat komt er kijken bij een huuropzegging?

Door onderstaande stappen door te lezen, weet je wat je kunt verwachten bij het opzeggen van de huur.

  • 1

    Bij het verbreken van jouw relatie moet je een verzoek bij ons indienen om de huurovereenkomst te wijzigen. Je kunt dit verzoek alleen doen als jij en jouw partner beiden op de huurovereenkomst staan, je gehuwd bent of een geregistreerd partnerschap hebt. Je zult zelf onderling overeen moeten komen wie er in de woning blijft wonen. OFW kan hierin niks voor je betekenen. 

    Om de huurovereenkomst aan te passen, hebben wij een kopie van de akte van overlijden nodig. Deze kun je uploaden in onderstaand formulier.  Wijzigt het rekeningnummer of de contactgegevens? Geef dit dan ook aan ons door. 

    Vul onderstaand formulier in

    Klik op onderstaande knop om de wijziging aan ons door te geven. 

  • 2

    Allereerst gecondoleerd met het overlijden van jouw dierbare. Onderstaand lees je meer informatie over het opzeggen van de huur of het wijzigen van de huurovereenkomst.

    Huur opzeggen door de erven van

    Om de huurovereenkomst op te zeggen, hebben wij een kopie van de akte van overlijden nodig. Deze kun je uploaden in het formulier van de huuropzegging. 

    Wijzigen huurovereenkomst

    Als je gehuwd was of een geregistreerd partnerschap had, dan wordt de achtergebleven huurder automatisch hoofdhuurder. Het contract komt dan alleen op jouw naam te staan. Aan deze wijziging in de huurovereenkomst zijn geen kosten verbonden. 

    Om de huurovereenkomst aan te passen, hebben wij een kopie van de akte van overlijden nodig. Deze kun je uploaden in onderstaand formulier.  Wijzigt het rekeningnummer of de contactgegevens? Geef dit dan ook aan ons door. 

    Vul onderstaand formulier in

    Klik op onderstaande knop om de opzegging of wijziging aan ons door te geven. 

  • 3

    Minimaal 1 maand van te voren

    We raden je aan om de huur zo vroeg mogelijk op te zeggen. Hierdoor is de kans groter dat er een nieuwe huurder bekend is als je vertrekt. Met de nieuwe huurder kan je onderling zaken afstemmen en overname regelen. Je zegt je huur minimaal één maand en maximaal drie maanden voor vertrek op. De wettelijke opzegtermijn is 30 dagen.

  • 4

    Voorinspectie

    Tijdens de voorinspectie in je woning maken we afspraken over de oplevering van de woning. Deze afspraken leggen wij vast in een opnamerapport, die je ondertekent voor akkoord. Zo weet je precies wat je moet doen om de woning netjes achter te laten. Voor het teruggeven van de woning heeft OFW een aantal regels opgesteld. Daarna heb je tot aan jouw verhuizing de tijd om eventuele reparaties en/of aanpassingen uit te voeren.

  • 5

    Eindinspectie

    Tijdens de eindinspectie controleert de opzichter of je de gemaakte afspraken bent nagekomen. Bij de eindinspectie lever je ook alle sleutels in. Worden er tijdens de eindinspectie nog gebreken geconstateerd? Dan worden deze bij jou in rekening gebracht op de eindafrekening. De eventuele kosten staan bij de voorinspectie vermeld.

    Twijfel je of je de woning goed achterlaat? Plan dan een afspraak in voor een tusseninspectie. Tijdens de tusseninspectie kan je met de opzichter bespreken wat je nog moet doen om de woning correct op te leveren. 

  • 6

    Nieuwe bewoners en overname

    Tijdens de voorinspectie ontvang je een overnamestaat waarop je kan aangeven welke voorzieningen de nieuwe huurder kan overnemen. Wanneer de nieuwe huurder de woning komt bezichtigen, kan je de overnamestaat met hem bespreken. Als de nieuwe huurder deze voorzieningen niet wil overnemen, dan moet je deze voor de eindinspectie verwijderen. 

  • 7

    Meterstanden

    Nadat we de woning door zijn gelopen, noteren we de meterstanden. Je bent zelf verantwoordelijk voor het opnemen van de meterstanden van gas, water en elektriciteit. Deze standen geef je zelf door aan jouw eigen energie- en waterleverancier.

  • 8

    Eindafrekening

    Na de eindinspectie ontvang je de eindafrekening. In de eindafrekeningen staan de eventuele kosten en/of vergoedingen die zijn afgesproken. Dit laatste geldt voor eventueel afgesproken vergoedingen voor Zelf Aangebrachte Voorzieningen (ZAV). Als je jouw woning niet volgens de afspraak oplevert, dan worden hiervoor (de afgesproken) kosten in rekening gebracht. 

Veelgestelde vragen